Това правителство е вредно за страната! Г-жо Нинова, дайте алтернатива!  Така

...
 Това правителство е вредно за страната! Г-жо Нинова, дайте алтернатива! 
Така
Коментари Харесай

Карадайъ: Това управление е вредно!

  " Това държавно управление е нездравословно за страната! Г-жо Нинова, дайте опция! "  
Така се обърна ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ към водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в студиото на " Панорама " по Българска национална телевизия, където бяха събрани дружно със зам.председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

На въпроса на Нинова дали Движение за права и свободи ще крепи държавното управление до края на мандата му, Карадайъ отговори: Не! Категорично не! Това държавно управление е нездравословно за страната!

Час по-скоро е би трябвало разговор и реализиране на консенсус по целите на страната, уточни още той.

 

А за какво го крепите?, още веднъж попита Нинова, на което Карадайъ отговори: Г-жо Нинова, дайте опция!

 

Българските жители бяха лишени от конституционното им право. Нарушаването на Конституцията е тематика, за която няма по какъв начин да не се сърдим. Призовавам да създадем Изборен кодекс, според Конституцията, сподели ръководителят на Движение за права и свободи във връзка със абсурда с Изборния кодекс.

Близо 2 милиона български жители, живеещи в Съединени американски щати, Канада, Турция, скоро и във Англия, са лишени от конституционното си право да бъдат избирани. Когато има подобен модел няма по какъв начин да няма напрежение “, изясни Карадайъ казуса с уседналостта, който Българска социалистическа партия и ГЕРБ загърбват. 

" С каране, препирни и с концепция да се очерня съперника, няма по какъв начин да вървим напред. Този вид на критикуване не е нашият модел за правене на политика ",  обърна се той към другите посетители в студиото - Цветан Цветанов и Корнелия Нинова. 

" Чухме апел за господство на закона и от двамата, само че, когато се разглеждаха измененията в Изборния кодекс, имаше апел да съблюдаваме Конституцията, те не го чуха “, означи водачът на Движение за права и свободи. 

" Не се боим от преференциите. Къде са записани те в Конституцията като право, само че правото да избираш и да бъдеш избиран го има.  Видяхме какви аномалии основават преференциите. Основният мотив е да има мажоритарност в изборите. И в този момент жителите, които не са съгласни с партийните листи, могат да вземат участие като самостоятелни претенденти ", стимулира позицията на партията си водачът на Движение за права и свободи. 

Мустафа Карадайъ даде образец по какъв начин в дребни общини претендент може да бъде определен с 9 преференции, а за различен, който се е записал като самостоятелен ще са нужни над 120, което е незаслужено. 

На въпрос дали поддържат кабинета, той съобщи: " Категорично не! Още от първия ден на съставянето на този кабинет. Позицията ни е неизменима от 2 години. Важният въпрос е в каква посока развиваме страната, другояче всеки ден да вършим предварителни избори и да произвеждаме от същото е безсмислено. Нужна е ясна стратегия за ускорено развиване на България. Трябва час по-скоро разговор и реализиране на консенсус по целите на страната ".
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР